54. Antwerpen (8-9 oktober - 226 km).


De route

Ik had toegangskaarten voor een concert van Suzanne en Freek in de Lotto Arena in Antwerpen.
Daar moesten we dus een uitstapje aan breien naar de Sinjorenstad.

Eerst een stop in Temse waar het opendeurdagen waren bij Alpha motorhomes.
We wilden eens zien welke veranderingen de campers de laatste jaren hebben ondergaan.
Onze aandacht ging vooral uit naar de buscampers zoals Fluffy.
De grootste verandering is vooral de prijs, je moet rekenen dat buscampers in vergelijking met 2019, toen ik Fluffy kocht zo'n gemiddeld 15.000 Euro duurder zijn geworden, dit is gigantisch!
Kwestie van comfort is er niets veranderd buiten de sunroof bij bepaalde modellen.

We zijn ook wat gaan rondneuzen in de grotere campers, man man man, wat zijn ze duur en onpraktisch.  Fluffy, ik blijf je trouw!

Na de koffie, sandwich en een taartje bij Alpha motorhomes hebben we nog wat rondgekeken in de shop, nieuwe wijnglazen gekocht, daarna zijn we doorgereden richting Antwerpen, parking lotto Arena.





Het is makkelijk als je met een camper naar een evenement gaat, je zorgt dat je ruim op tijd aanwezig bent = gunstige parkeerplek.
Dan aperitief je op 'tgemak, eten we iets om daarna rustig naar het optreden te gaan, geen stresserende momenten.

De lotto Arena was al maandenlang uitverkocht voor het concert van Suzanne en Freek, dit wil zeggen ruim 5300 enthousiaste fans.
Suzanne en Freek zijn in Vlaanderen super populair.





Suzanne en Freek zongen vroeger covers, in 2018 brachten ze hun eerste zelfgeschreven nummer "Als het avond is" uit, een gigantisch succes in Nederland en Vlaanderen.
Ander hits volgden in een snel tempo, blauwe dag, de overkant, honderd keer, weg van jou, ....



Na het optreden zijn we naar de jachthaven aan linkeroever gereden vlakbij het openluchtzwembad "De molen" en de daarbij behorende (wat verloederde) molen, daar hadden we op Park4night een overnachtingsplaats gevonden.
De parkeerplaatsen zijn daar bijzonder klein in lengte, de neus van Fluffy stak een flink stuk uit de parkeerplaats, het fietsrek helemaal in de aangrenzende haag.

De volgende dag was het fantastisch weer, perfect voor een uitstap naar Antwerpen city!



We stonden op linkeroever, we moesten dus aan de overkant geraken.
De locatie was perfect, want er was vlakbij een aanlegplaats van de watertaxi, voor amper €1 (heen en terug) varen naar het centrum vlakbij het kasteel "Het steen", hartje Antwerpen.










We hadden niet speciaal een wandelroute voorzien in Antwerpen, gewoon wat rondslenteren, winkeltje in/uit en wat mensen kijken.









We hadden ook kaarten voor de Floraliƫn in het paleis op de Meir, bloemencreaties die de salons in het paleis sierden, heel mooi om te zien.
Een impressie:

























Na een wafel (met chocolade ...) en een vervolg van de wandeling in de Sinjorenstad hebben we de boot teruggenomen richting Fluffy.
Einde van een (weeral) een mooie 2- daagse.